Reciclaje de libros

Alicia publicó el siguiente comentario:

“Desde aquí mi felicitación al AMPA por esta muy buene iniciativa de este blog. Me gustaria que se creara u buzón de sugerencias donde comentar propuestas que puede recoger el AMPA; por ejemplo: RECICLAJE DE LIBROS, creo que seria una buena iniciativa que prosperara en el colegio ya no solo de ahorro económico sino por todos loas valores que llega unido:cuidado del material escolar, ecologia, etc…”

8 pensamientos en “Reciclaje de libros

 1. Modestament crec que no estem enfocant bé aquest tema.
  Si no vaig entendre malament quan em van explicar a l’Escola Catalunya el seu sistema de reciclatge de primària, consistia en pagar un import fixe cada any ,considerablement inferior al que paguem actualment, per reposar els llibres malmesos per l’ús ( no pel mal ús) i cada nen rebia els llibres dels del curs anterior. No era voluntari, i així tots els nens prenien consciència que havien de cuidar molt bé els llibres per passar-los al curs següent. No creieu que solament pels valors que els hi transmetem ja val la pena provar-ho?

  Per altre banda, i contestant a la Lola, quan jo anava al col.legi ja hi havia llibres que es podien escriure a sobre però els professors ens indicaven que no ho féssim per a poder-los passar als nostres germans inculcant així la cultura de l’esforç ( per a mi era “un rotllo” haver d’escriure tot a la llibreta però així la meva cal.ligrafia va millorar i vaig aprendre a cuidar un llibre)

  Contesta

  • Anna, tienes razón, es una lástima que pocos libros de primaria puedan reutilizarse no sólo por el mal uso de los niños, sino porque hay un montón de ejercicios y actividades que se realizan en los mismos.

   Te aseguro, que se ha intentado, y como madre, se el gran coste que tienen los libros y el impacto económico que tiene en las familias. Y por ello, intento inculcar a mis hijos que cuiden los libros, pues al finalizar el curso, busco familias para intercambiarlos. Te animo a ello, puede ser una solución.

  • Hola a tots.
   És un tema important i val la pena que ho considerem. Jo estic convençuda que l’escola sí que vetlla per transmetre els valors que adalt descrius (i d’altres molt bons).
   Tenint present tot el que explicava la Lola (que primer necessitem la implicació i voluntat dels pares), s’han fet coses i segur que podem millorar… A final de curs es va fer un “mercadillo” on es van poder comprar llibres de segona mà a molt bon preu. L’intercanvi entre els alumnes més grans… O sent solidaris i “passar” els nostres llibres (uniformes, etc.) que ja no farem servir a altres famílies.
   Poseu l’exemple de l’Escola Catalunya a primària (no conec) però per exemple, no deuen treballar amb el mètode EntusiasMAT… i és clar, no podem reciclar aquests llibres…
   No obstant, teniu alguna proposta concreta? Si és així ho podeu fer arribar a la Junta de l’Ampa i es pot estudiar la seva viabilitat.
   Salutacions.

  • Bona tarda:

   Soc mare d’un nen de primaria i estic totalment d’acord amb l’Anna, penso que valdria la pena ampliar la informació que comenta i buscar la manera de provar-ho. No només per l’estalvi econòmic, que avui en dia és molt important per a moltes families, sinó també pels valors que podem transmetre als nostres fills.

   Som part d’una escola on fem bandera de que els valors són una part molt important de la educació i potenciar que els nens prenguin consciència de que s’han de cuidar els llibres i es facin responsables és molt important. A més a més, no crec que els perjudiqui haver d’escriure una mica més en una llibreta (avui en dia amb el llenguatge dels whatsup i demès els nois aviat no sabran escriure correctament).

   Penso que seria important que la inciativa fos de l’escola en general i dirigida per l’Ampa, es clar que sempre podem intentar buscar a títol personal algú amb qui intercanviar llibres, però no crec que sigui la manera de fer-ho.
   Salutacions

 2. Ana, soy Lola Casas-Aljama, miembro de la junta del ampa. La iniciativa del reciclaje de libros, se ha estudiado no sólo comparando diversos centros educativos de nuestro entorno, sino preguntando a otras ampas. Dicha opción requiere primordialmente, de la voluntad de los padres de comprometerse a revisar y borrar todos los libros que se aporten voluntariamente para reciclar, no existiendo la respuesta suficiente.

  De todas formas, el sistema de libros de primaria impide que los mismos puedan aprovecharse de un curso para otro, ya que están diseñados para trabajar en los mismos. Sin embargo, en secundaria si que se aprovechan siendo los propios alumnos los que se intercambian los libros.

  Gracias por la sugerencia.

 3. Totalment d’acord. No entenc com no es fa ja al cole. Seria una bona manera d’ensenyar als nostres fills a cuidar les coses i a pensar en els que venen darrere. A més a més del tema economic, es clar. No puc entendre que no fem res per evitar aquesta manera de “llençar els diners”…
  Podríem parlar amb altres coles que ja ho fan com diu la l’Anna.

 4. Hola, estic totalment d’acord amb l’Alicia. Quan vaig veure els imports dels llibres d’alguns cursos de primària i secundaria em vaig esgarrifar. Hauríem de reunir-nos amb altres escoles que estan portant a terme el reciclatge de llibres com per exemple l’Escola Catalunya, i veure si la seva experiència ens pot ajudar a iniciar aquesta proposta a la nostre escola. Crec que seria molt beneficiós tant per les butxaques dels pares com pels nens.

 5. En hora buena por mejorar la comunicación entre padres y Colegio, en vista de la situación actual tanto por el tema económico como el ecológico apoyo la iniciativa de Alicia, ya que es una necesidad y lo vemos reflejado en otros centros donde ya se aplica desde hace varios años. Se que es una labor muy complicada pero existen empresas dedicadas al sector, tal y como se propuso hace unos meses.

Deja tu comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s